Voor INSPIRE 2018 was een nieuwe signing bedacht: grote borden op stevige houten palen wezen de weg naar de verschillende workshops. Dit na kritiek op de weinig zichtbare bordjes bij voorgaande edities. Goeie zaak natuurlijk, maar ja, wat doe je daarna met die stevige houten palen? Emma en Roeland van het Genootschap voor Eventmanagers bedachten dat ze er vast nog wel iemand blij mee konden maken.
Betere signing “In de week vóór INSPIRE kocht ik 16 balken bij de bouwmarkt en heb zelf de door Studio Maanzaad ontworpen letterborden erop geschroefd,” vertelt Roeland van Spaandonk. “Vorig jaar kregen we namelijk als kritiek dat de INSPIRE-workshops slecht vindbaar waren; dat je pas wist waar iets was als je al binnen stond. Dat wilden we dit jaar verbeteren.” “En dat is gelukt,” vult Emma de Jong aan, “we hebben veel complimenten over de signing gekregen. Jammer was wel dat we het hout na afloop nergens anders voor konden gebruiken. Omdat we hergebruik van (event)materialen erg belangrijk vinden, hebben we de balken op Marktplaats gezet. Wat overigens echt een goed platform is voor de deeleconomie. Niet iedereen weet dat, maar er wordt daar veel gratis aangeboden; allerlei zaken waar je andere mensen weer blij mee kunt maken.”
Ruimte om te chillen Gratis op te halen: 16 houten balken, 4x4; wie kan ze gebruiken? Hans Toet zag de advertentie op Marktplaats en was meteen geïnteresseerd. “Ik zit wel vaker op Marktplaats te grasduinen, op zoek naar spullen die we kunnen gebruiken voor de kleinkinderen. Mijn schoonzoon huurt voor zijn elektrotechnisch installatiebedrijf een grote hal als opslagruimte op het terrein van kaasboerderij Doruvael en zijn kinderen gaan graag mee daarnaartoe. Het is ook een geweldige plek voor kinderen. Ze kunnen er lekker rouwdouwen, alles kan en mag daar. Wij wilden in de gehuurde hal een ruimte maken waar ze kunnen chillen en die mogen ze ook grotendeels zelf in elkaar timmeren. Daar kwam dit hout dus goed van pas, ik wilde de jongens niet duur hout laten verzagen. De palen zijn nu net geplaatst, ze moeten nog wel op maat worden afgezaagd.”
Ook rondleidingen
Montfortse Kaasboerderij Doruvael is een ambachtelijk bedrijf met 100 koeien, waar een zelfontwikkelde streekkaas wordt geproduceerd: Le petit Doruvael. Het bedrijf verzorgt ook rondleidingen, proeverijen en lunches op maat voor groepen vanaf 10 personen. Bovendien is het een zorgboerderij, wat inhoudt dat er dagbesteding wordt aangeboden aan 6 tot 8 jongeren of volwassenen met beperkingen. “Als huurder heb je eigenlijk niks te maken met die zorgboerderij, maar het is hier allemaal niet zo moeilijk, alles loopt bij elkaar binnen,” aldus Hans Toet.
“De deelnemers van de zorgboerderij komen dus ook regelmatig een kijkje nemen in onze hal. Daarnaast komen veel vrienden en vriendinnen van de kleinkinderen langs en die maken ook goed gebruik van de chillruimte. Ze hebben hier altijd wel wat te doen. Dat vinden wij mooi, het houdt ze bezig en je ziet dan dat voor kinderen iets maken vaak veel leuker is dan iets bezitten. En voor dat soort doeleinden zoek ik dus naar spullen op Marktplaats.”
Fotocredits: Ramon van Jaarsveld en Hans Toet Tekst: Carla van Elst
Comments